Нека да разграничим какво зависи от нас, шофьорите, и какво

...
 Нека да разграничим какво зависи от нас, шофьорите, и какво
Коментари Харесай

Илия Тодоров: Младите шофьори в цял свят имат специален статут

 

Нека да разграничим какво зависи от нас, водачите, и какво зависи от депутатите. От нас зависи какъв брой съвременен автомобил ще караме - дали ще има системи за сигурност, въздушни възглавници, по какъв начин ние ще реагираме, когато наши другари и родственици правят безобразия на пътя.

Това разяснява пред Нова тв Илия Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия. 

Ролята на законодателя е още по-голяма, тъй като контролът е в него, пътищата са в него, инфраструктурата, знаците, мантинелите, наказванията. Там, където нашето държание не е задоволително, е ролята и на страната, тъй като тя може да приложи насила върху нашето държание, уточни той.

Проблемът е сложен, по тази причина изисква и законодателство и следващ надзор. Имаме чудовищно невисок % на събираемост на санкциите. Държавата какво прави - тя усилва глобата. Това е като да стесниш вратата в полето, без да сложиш ограда, разяснява той.

А новите водачи и по света в действителност имат специфичен статут. Например в случай че в границите на година нямаш нарушаване, ти дават непрекъсната шофьорска брошура. Има и други образци, тъй че отношението към младите водачи не е нещо друго, разяснява той.

За да имаме промени, които да ни решат проблемите, първо би трябвало да очертаем какви са ни проблеми, какви са ни задачите, какви с а ни данните. Само по този начин можем да систематизираме нещата и да се отървем от систематичните неточности и чак тогава можем да чакаме някакъв прогрес, уточни той.  

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР